Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2013

Απαγωγές ανηλίκων - Πέμπτη ημέρα ομηρείας του 5χρονου στην Αλαμπάμα


Πηγή: inews.gr
Ημερομηνία: Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013


Συνεχίζονται για πέμπτη ημέρα οι έρευνες της αστυνομίας να απελευθερωθεί πεντάχρονο αγόρι που κρατά όμηρο ένοπλος σε υπόγειο καταφύγιο, ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε οδηγό σχολικού λεωφορείου στην πόλη Μίντλαντ της Αλαμπάμα. Αστυνομικές πηγές δήλωσαν πως η Ομάδα Διάσωσης Ομήρων του FBI διεξάγει έρευνα και διαπραγματεύσεις με στόχο την ασφαλή απελευθέρωση του αγοριού, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες πάσχει από το σύνδρομο Άσπεργκερ (μια μορφή αυτισμού).

Ο Γουάλι Ολσον σερίφης της κομητείας Ντέιλ τόνισε χθες Σάββατο πως οι αρχές βρίσκονται σε συνεχείς παρακαλουθήσεις και διαρκή επικοινωνία με τον απαγωγέα, τον 65χρονο Τζίμι Λι Ντάικς, πρώην οδηγό φορτηγού και βετεράνο του πολέμου του Βιετνάμ. Η αστυνομία πιστεύει ότι ο Ντάικς πυροβόλησε και σκότωσε την Τρίτη τον 66χρονο Τσαρλς Πόλαντ, οδηγό του σχολικού λεωφορείου που μετέφερε περισσότερα από 20 παιδιά ανάμεσά τους και τον πεντάχρονο όμηρο.

Ο Ολσον αρνήθηκε να απαντήσει αν ο Ντάικς έχει διατυπώσει κάποια αιτήματα, απλώς δήλωσε πως ο απαγωγέας επέτρεψε στις αρχές να στείλουν βιβλία ζωγραφικής, παιχνίδια και φάρμακα στο μικρό αγόρι. Επίσης ο Ντάικς διαβεβαίωσε την αστυνομία πως στο καταφύγιο υπάρχει θέρμανση και κουβέρτες. "Θέλω να τον ευχαριστήσω επειδή φροντίζει το παιδί μας. Αυτό είναι πολύ σημαντικό", είπε ο σερίφης, χωρίς άλλα σχόλια. Σύμφωνα με τους γείτονές του, ο Ντάικς μετακόμισε στην περιοχή του Μίντλαντ πριν από δύο χρόνια και συχνά τον έβλεπαν να περιπολεί στην ιδιοκτησία του οπλοφορώντας. Είναι ελάχιστα κοινωνικός και πέρασε μεγάλο χρονικό διάστημα χτίζοντας το υπόγειο καταφύγιο, δίπλα στο τροχόσπιτο στο οποίο έμενε. Ο Ντάικς θα έπρεπε την Τετάρτη να παρουσιαστεί σε δικαστήριο επειδή απείλησε τον περασμένο μήνα έναν από τους γείτονές του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου