Κυριακή, 10 Μαρτίου 2013

Παιδική εγκληματικότητα : Ανήλικοι έκλεβαν κοσμήματα από συγγενείς και τα πουλούσαν


Η συνολική αξία των χρυσαφικών ανέρχεται στα 82.000 ευρώ


Πηγή: news.gr
Ημερομηνία: 11 Ιανουαρίου 2013

Λίγο πιο μακρύ χέρι απ' ότι έπρεπε, διέθετε ανήλικος από τις Σέρρες, ο οποιος έκλεβε χρυσαφικά από τους συγγενείς τους με την προτροπή ακόμα τεσσάρων ανηλίκων ηλικίας από 13 έως 17 ετών. Στη συνέχεια τα διοχέτευε σε ενεχυροδανειστήρια της περιοχής με το ανάλογο αντίτιμο. Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από την υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών, όταν μετά από καταγγελία μεσήλικου ζευγαριού, που είδε τα κοσμήματα να λιγοστεύουν μέρα με τη μέρα από το σπίτι τους, ξεκίνησαν, διακριτικά παρακολουθήσεις, τον περασμένο Νοέμβριο.

Όπως αποκαλύφθηκε, μετά από έρευνες δύο μηνών, από την αστυνομική διεύθυνση Σερρών, ένας 14χρονος, με την προτροπή των υπολοίπων τεσσάρων ανηλίκων, αφαιρούσε σταδιακά, από συγγενικά του πρόσωπα, χρυσαφικά, τα οποία τους τα παρέδιδε έναντι πενιχρής αμοιβής. Στη συνέχεια οι τέσσερις ανήλικοι, πουλούσαν τα χρυσαφικά σε ενεχυροδανειστήρια που οι κάτοχοί τους είχαν γνώση των πράξεων των ανηλίκων. Η συνολική αξία των χρυσαφικών ανέρχεται στα 82.000 ευρώ, ενώ το χρηματικό αντίτιμο που έλαβαν οι ανήλικοι ανήλθε μόλις σε 4.000 ευρώ.

Σε βάρος των πέντε ανηλίκων σχηματίστηκε δικογραφία για αφαίρεση, κλοπή κατά συναυτουργία, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, ενώ εναντίον των ιδιοκτητών και ενός υπαλλήλου των ενεχυροδανειστηρίων, σχηματίστηκε δικογραφία για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Σε αστυνομική έρευνα στα σπίτια των ανηλίκων βρέθηκε και κατασχέθηκε μικρός αριθμός χρυσαφικών που αποδόθηκαν στην κάτοχό τους. Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα αποσταλεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου