Παρασκευή, 1 Μαρτίου 2013

Οικονομικό αδιέξοδο;;; μπορείς να παρακολουθήσεις μια διαφορετική άποψη


Ζει σε σπηλιές από το 2001


Πηγή: inews.gr
Ημερομηνία: Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013


Όσοι έχετε φτάσει σε οικονομικό αδιέξοδο, έχετε μείνει χωρίς δουλειά και σας κυριεύει το άγχος για το πως θα τα βγάλετε πέρα χωρίς χρήματα κάντε μια έρευνα για το τι μπορείτε και τι δεν μπορείτε να απολαύσετε χωρίς αυτά.... Τα πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή μας είναι αυτά που δεν αγοράζονται με χρήματα.
Η ιστορία του Daniel Suelo ίσως σας φανεί απίστευτη αλλά αυτός ο άνθρωπος έχει καταφέρει να έχει την ψυχική γαλήνη και ισορροπία που εμείς οι "άνθρωποι της πόλης" ίσως να μην αποκτήσουμε ποτέ.


Άφησε τα τελευταία του χρήματα σε έναν τηλεφωνικό θάλαμο, το 2001. Πέταξε την άδεια οδήγησης και το διαβατήριό του, άλλαξε το όνομά του, απαρνήθηκε τα χρήματα και από τότε ζει μέσα σε σπηλιές.Ο 51χρονος Daniel Suelo, ζει μέσα σε σπηλιές στην έρημο Moad της Γιούτα, χωρίς καθόλου χρήματα, αναζητώντας τροφή στη φύση γύρω του! Άλλαξε το όνομά του από Shellabarger σε Suelo, που στα Ισπανικά σημαίνει «Γη».«Τα χρήματα είναι μια ψευδαίσθηση, γιατί όταν το σπίτι σας σήμερα κοστίζει 500.000 δολάρια και αύριο 300.000, τι απέγιναν αυτά τα 200.000;», είχε πει ο Daniel, όταν εγκατέλειψε τον …πολιτισμένο κόσμο.


Ο στενός φίλος του και συγγραφέας Mark Sundeen είχε χάσει αρκετά χρόνια τα ίχνη του και μόλις μετά την οικονομική κρίση του 2008 ξαναθυμήθηκε τον Daniel. «Έγινε πρότυπο για πολλούς Αμερικανούς. Έτσι θέλησα να γράψω κάτι για τη ζωή και τη φιλοσοφία του», λέει ο Mark αναφερόμενος στο βιβλίο του με τίτλο «The Man Who Quit Money» ( «Ο άνθρωπος που εγκατέλειψε τα χρήματα»).Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου