Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Έρευνες οδήγησαν τελικά στον εντοπισμό του δεύτερου ύποπτου της επίθεσης στη Βοστώνη



Πηγή: gr.euronews.com
Ημερομηνία: Σάββατο 20 Απριλίου 2013



Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Παρασκευής στο προάστιο Γουότερτάουν, εκεί όπου επικεντρώθηκαν οι έρευνες, για τον εντοπισμό του δεύτερου ύποπτου για την αιματηρή βομβιστική επίθεση στο μαραθώνιο της Βοστώνη  Περιπολικά και ένοπλοι αστυνομικοί απέκλεισαν την οδό Φράνκλιν στο προάστειο της Βοστώνης, και αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν πως άκουσαν πυροβολισμούς.

Λίγη ώρα αργότερα ένα ασθενοφόρο μετέφερε τον τραυματισμένο 19χρονο Ντζοχάρ Τσαρνάεβ στο νοσοκομείο. Μετά από πολύωρες έρευνες οι αρχές είχαν καταφέρει να τον συλλάβουν. Οι αρχικές πληροφορίες ανέφεραν ότι αιμορραγούσε καθώς ήταν σοβαρά τραυματισμένος. Σε κλίμα ενθουσιασμού κάτοικοι της Βοστώνης και μέλη των σωμάτων ασφαλείας, που συμμετείχαν στις έρευνες υποδέχθηκαν την είδηση της σύλληψης του νεαρού, ο οποίος εντοπίστηκε στο προάστιο Γουότερτάουν κρυμμένος σε μια βάρκα.

Πριν από την σύλληψη του 19χρονου υπόπτου υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών. Κάτοικος της περιοχής είδε αίμα στη βάρκα που βρισκόταν στην πίσω αυλή μιας κατοικίας και ειδοποίησε την αστυνομία. Το αστυνομικό ελικόπτερο εντόπισε θερμικό σήμα στο σημείο και ξεκίνησε η επιχείρηση, η οποία ολοκληρώθηκε μία ώρα αργότερα.

Ο αμερικανός πρόεδρος, Μπάρακ Ομπάμα, σε δηλώσεις του υπογράμμισε πως υπάρχουν ακόμη αναπάντητα ερωτήματα, όπως εάν κάποιοι βοήθησαν τους φερόμενους ως δράστες της επίθεσης. “Απόψε το έθνος μας υπηρετεί το λαό της Βοστώνης  και το λαό της Μασσαχουσέτης. Μετά την αποτρόπαιη επίθεση εναντίον της πόλης τους, οι κάτοικοι της Βοστώνης  ανταποκρίθηκαν με αποτελεσματικότητα. Έκαναν το καθήκον τους ως πολίτες και συνέδραμαν στις έρευνες. Η αστυνομία της Βοστώνης η πολιτειακή αστυνομία, οι τοπικές αρχές ασφαλείας σε όλη την Κοινοπολιτεία της Μασσαχουσέτης ανταποκρίθηκαν με επαγγελματισμό και γενναιότητα τις τελευταίες πέντε ημέρες”, δήλωσε.

Στο μεταξύ τηλεφωνική επικοινωνία είχαν ο αμερικανός πρόεδρος Ομπάμα και ο ρώσος ομόλογός του Πούτιν. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν εξέφρασε τα συλληπητήρια του ρωσικού λαού για τις ανθρώπινες απώλειες στον μαραθώνιο της Βοστώνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου