Πέμπτη, 25 Απριλίου 2013

Παρακολουθήσεις για τον εντοπισμό παιδόφιλων από γονείς μέσω κοινωνικών δικτύων


Γονείς χρησιμοποιούν τα Κοινωνικά Δίκτυα και παραδίδουν παιδόφιλους στην αστυνομία


Πηγή: news247.gr
Ημερομηνία: Δευτέρα 22 Απριλίου 2013
Στο κυνήγι παιδόφιλων έχει επιδοθεί μια ομάδα γονέων από τη Μ. Βρετανία. Υποδύονται ανήλικα παιδιά, τους κλείνουν ραντεβού, τραβάνε βίντεο και τα στέλνουν στις αρχές. Η στιγμή που ένας παιδόφιλος έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο με γονείς οι οποίοι υποδύονται ανήλικα παιδιά στο ίντερνετ με σκοπό να τους πιάσουν. Πίσω από την επιχείρηση "Letzgo Hunting", όπως την ονομάζουν βρίσκεται μια ομάδα γονέων η οποία μέχρι τώρα έχει επιτύχει τη σύλληψη επτά παιδόφιλων. Οι γονείς κατάφεραν να τους ξεγελάσουν, συνομιλώντας μαζί τους, υποδυόμενοι ανήλικα παιδιά. Έπειτα τους κλείνουν ραντεβού και εμφανίζονται με κάμερες για να καταγράψουν το περιστατικό, το οποίο μετέπειτα παραδίδουν στην αστυνομία.


Οι αρχές προειδοποιούν ότι οι προσπάθειες των γονέων μπορεί να έχουν άσχημη τροπή, καθώς πιστεύουν πως εμποδίζουν τις δικές τους έρευνες, αλλά η ομάδα τονίζει ότι είναι αφοσιωμένη στο να κρατά τα παιδιά ασφαλή. Η ομάδα "Letzgo Hunting" ξεκίνησε τη δράση της τον Ιανουάριο και από τότε έχουν συλληφθεί επτά άτομα στην ευρύτερη περιοχή των Midlands. Μάλιστα, η ομάδα η οποία δημοσιεύει το υλικό τόσο στο Facebook όσο και στο Twitter, ισχυρίζεται ότι διεξάγει παρακολουθήσεις άλλων 35 υπόπτων.

Σημειώνεται ότι η τελευταία σύλληψη ήταν ένας 45χρονος από το Sutton Coldfield, ο οποίος νόμιζε ότι μιλούσε με ένα κορίτσι 14 ετών. Απαιτούσε να δει φωτογραφίες του κοριτσιού και να της μιλήσει στο τηλέφωνο. όταν πείστηκε, όπως νόμιζε, ότι πρόκειται για ένα ανήλικο κορίτσι ταξίδεψε στο Leicester για να τη συναντήσει σε ένα πάρκινγκ. Τότε εμφανίστηκε η ομάδα των γονέων, η οποία κατέγραψε το περιστατικό και το ανέβασε στα κοινωνικά δίκτυα. Αμέσως εμφανίστηκε η αστυνομία η οποία και τον συνέλαβε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου