Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2013

Ντετέκτιβ ερευνούν φόνο ζεύγους το 2010 στις Η.Π.Α. εξετάζοντας στοιχεία από το Google mapsΠηγή: tovima.gr
Ημερομηνία: Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Τον Μάιο του 2010 ένα ζευγάρι βρέθηκε δολοφονημένο στο Ουισκόνσιν. Για τον φόνο κατηγορήθηκε ο γιος του, ο οποίος τους βρήκε νεκρούς. Κι ενώ ο ίδιος εκτίει ποινή δις ισόβια και αρνείται κατηγορηματικά την ενοχή του, οι ιδιωτικοί ερευνητές εξετάζουν τώρα το ενδεχόμενο ο 68χρονος Ντένις Κούλα και η 65χρονη Μέρνα να έπεσαν θύματα του... Google Maps!

Η εκδοχή της ληστείας είχε αποκλειστεί. Από δικαστικές εγκληματολογικές έρευνες ο τρόπος της δολοφονίας αποδείκνυε ότι ο δολοφόνος ήταν πιθανότατα επαγγελματίας. Λίγες ημέρες προτού το ζεύγος βρεθεί νεκρό, ένας γείτονας, διευθυντής σε τοπική τράπεζα, είχε δεχθεί πολλές απειλές για τη ζωή του. Από έρευνες που έγιναν προέκυψαν πληροφορίες που οδήγησαν τους ιδιωτικούς ντετέκτιβ να θεωρήσουν ότι ο δολοφόνος μπορεί να ακολούθησε  λάθος οδηγίες στο GPS του. Όπως αναφέρει δημοσιογράφος του CBS News, όταν βάλεις στο Google Earth τη διεύθυνση του γείτονα του ζευγαριού, η εικόνα επικεντρώνεται στο σπίτι του άτυχου ζευγαριού.

Η αστυνομία θεώρησε ότι υπεύθυνος για τη δολοφονία είναι ο γιος του ζευγαριού, Ερικ Κούλα, ο οποίος μία ημέρα μετά τον θάνατο των γονιών του -και ενώ όπως δηλώνει ο ίδιος δεν γνώριζε ακόμα γι' αυτόν- εξαργύρωσε μια επιταγή 50.000 δολαρίων στην τράπεζα με την υπογραφή του πατέρα του.

«Μου την είχε δώσει πάρα πολύ καιρό και είχα ξεχάσει να την εξαργυρώσω» δηλώνει ο ίδιος. Οι ιδιωτικοί ντεντέκτιβ βρήκαν παραλείψεις στην ιστορία του, όπως και στο άλλοθί του, ενώ τα τεράστια ποσά που έδινε ο Ντένις Κούλα για να στηρίξει την αποτυχημένη καριέρα του γιου του, έδιναν κίνητρο στον Ερικ για να προχωρήσει στη δολοφονία -τουλάχιστον σύμφωνα με όσα λέει ο ίδιος. Στην καταδίκη του δεν βοήθησε και το σημείωμα «Σε κανόνισα» που έγραψε ο Ερικ και τοποθέτησε στο γραμματοκιβώτιο του πατέρα του. «Η αστυνομία είχε ανακρίνει τον 16χρονο γιο μου. Ήταν βλακεία αυτό που έκανα, αλλά ήθελα απλά να μας αφήσουν ήσυχους και να ψάξουν για τον δολοφόνο των γονιών μου» είπε ο ίδιος. Πάντως, σημάδια παρουσίας του στο σπίτι τη στιγμή του φόνου δεν βρέθηκαν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου